Styrelse

Fredrik Rosencrantz

Styrelseordförande

Invald: 2018
Född: 1957
Utbildning: Civilekonomexamen vid Lunds universitet, 1983.
Aktieinnehav: 32 357 (senaste ändring 17/1 2019 + 2 157 aktier)
Oberoende gentemot bolaget och större aktieägare: Ja/Ja

Fredrik Rosencrantz är vår styrelseordförande sedan november 2021 och har varit ledamot i vår styrelse sedan maj 2018. Vid sidan av styrelsearbetet på Greater Than är Fredrik styrelseledamot i Bliwa, ett svenskt försäkringsbolag. Innan Fredrik kom till Greater Than var han VD för Zurich Global Corporate EMEA i sex år. Enheten ingår i ett av världens största försäkringsbolag med verksamhet i över 200 länder. Fredrik har sedan 1998 haft flera ledande roller inom Zurich Insurance Group. 2001 tillträdde han som VD för Zurichs nordiska verksamhet. Han arbetade där tills han tillträdde som VD för Zurichs företagskunder i Europa 2011, ett uppdrag som senare kom att inkludera Mellanöstern och Afrika. Fredrik har en civilekonomexamen från Lunds universitet.

KARIN FORSEKE

Styresledamot

Invald: 2016
Född: 1955
Utbildning: Ekonomi, sociologi och marknadsföring vid UCLA Extension, Los Angeles.
Aktieinnehav: 528 706 (senaste ändring 10/11 2020 + 6500)
Oberoende gentemot bolaget och större aktieägare: Ja/Nej

Karin Forseke är ledamot i Greater Thans styrelse sedan januari 2016. Vid sidan av styrelseuppdraget för Greater Than är Karin Forseke ordförande i placeringskommittén för Kungliga Vetenskapsakademien, KVA, Drottningholms Slottsteater och föreningen Storasyster. Karin är också medlem i Advisory Board vid Cambridge Judge Business School, UK, Equileap, Holland och GirlsNotBrides, UK. Karin Forsekes tidigare arbetserfarenhet inkluderar Financial Advisor Prudential Bache USA, Chief Operating Officer på London International Financial Futures Exchange LIFFE, VD för Carnegie Investment Bank AB och rådgivare för Mats Odell, kommun och finansmarknadsminister (2007). Hon är också medlem i svenska Aktiemarknadsnämnden. Karin är därtill medlem i European Council on Foreign Affairs and Kungliga Ingenjörs Vetenskaps Akademien (IVA). Karin har studerat ekonomi, sociologi och marknadsföring vid UCLA Extension, Los Angeles, USA.

KRISTINA THÖRNER

Styresledamot

Invald: 2014
Född: 1966
Utbildning: Gymnasieutbildning
Aktieinnehav:: 10 660 (senaste ändring 19/9 2017 + 1 500 aktier)
Oberoende gentemot bolaget och större aktieägare: Ja/Ja

Tina Thörner är ledamot i vår styrelse. Tina har varit styrelseledamot i Greater Than’s styrelse sedan april 2014. Innan Tina kom till Greater Than har hon tillbringat större delen av sin karriär inom den globala rallysporten. Tina har varit medförare och kartläsare för bland annat Colin McRae i Dakar Rally 2004 och 2005, tagit silver i Dakar Rally 2006 och guld 2009. Tina har vunnit tre världsmästerskap och två världscuper och samarbetat med biltillverkare som Volvo, Mitsubishi, BMW och Toyota. Tina är idag en uppskattad föreläsare och inspiratör. Hon driver också projekt inom skolan och idrotten och tränar människor som vill uppnå utveckling och resultat.

STEN FORSEKE

Grundare och styrelseledamot

Invald: 2014
Född: 1959
Utbildning: Examen i affärsutveckling, DMH vid IHM Business School.
Aktieinnehav: 3 762 145 (senast ändring 18/6 2020 + 100 aktier)
Oberoende gentemot bolaget och större aktieägare:  Nej/Nej

Sten Forseke är vår grundare och ledamot i vår styrelse. Han har varit styrelseledamot sedan 2014. Innan Sten grundade Greater Than grundade han Berifors, en ledande leverantör av elektronik- och telematiksystem för den globala fordonsindustrin. Berifors växte från drygt 10 miljoner till över 100 miljoner på mindre än tio år. 1998 gick Berifors samman med Stoneridge Inc med Sten i positionen som Vice VD. 1999 börsintroducerades Stoneridge Inc. på New York Stock Exchange (NYSE). Sten har under sin karriär haft ledande befattningar i Europa, Nordamerika, Sydamerika och Asien och har bred erfarenhet av att arbeta med tekniska innovationer för bilindustrin. Sten har en examen i affärsutveckling, DMH vid IHM Business School.

Clare Melford

Styrelseledamot

Invald: 2021
Född: 1973
Utbildning:  Magisterexamen i Physiological Sciences från Oxford. Studier inom Design Management & Manufacture, från Cambridge University.
Aktieinnehav:
Oberoende gentemot bolaget och större aktieägare:  Ja/Ja

Clare Melford är ledamot av vår styrelse sedan november 2021. Clare är en erfaren VD inom såväl den kommersiella som ideella sektorn med beprövad erfarenhet av internationella vändningar och integrering av hållbarhet i tillväxtstrategier för multinationella företag. Clare har tillbringat nästan ett decennium i olika befattningar inom MTV Networks och drev den nordiska TV-verksamheten. Clare har också varit VD för International Business Leaders Forum och har arbetat med en rad start-ups. År 2018 grundade Clare The Global Disinformation Index med uppdraget att avvärja desinformation och är nu dess verkställande direktör. GDI använder en kombination av AI och mänsklig granskning för att bedöma desinformationsrisken för nyhetsdomäner online. Clare Melford har studerat Design Management & Manufacture på Cambridge University och har en magisterexamen i Physiological Science från University of Oxford.

Tim Flagg

Styrelseledamot

Invald: 2021
Fodd: 1976
Utbildning: Magisterexamen i filosofi och psykologi från University of Oxford
Aktieinnehav:
Oberoende gentemot bolaget och större aktieägare: Ja/Ja

Tim Flagg är ledamot av vår styrelse sedan november 2021. Tim är en driven entreprenör med en tjugoårig bakgrund inom global marknadsföring för bland annat McCann Erickson, BBC Worldwide, NBCUniversal, Hutchison Whampoa och Zipcar. Idag är Tim en av grundarna och VD för EntityX som som gör displayannonsering mer kostnadseffektivt och gör det möjligt för varumärken att rikta in sig på värdefulla, svåråtkomliga målgrupper. Tim har en kandidat- och magisterexamen i filosofi och psykologi från University of Oxford.

Johan Bendz

Styrelseledamot

Invald: 2021
Fodd: 1974
Utbildning:  Civilekonomexamen, Stockholms universitet.
Aktieinnehav:
Oberoende gentemot bolaget och större aktieägare:  Ja/Ja

Johan Bendz är ledamot av vår styrelse sedan november 2021. Johan har en mångårig erfarenhet från internationella tech-bolag med en bakgrund från Tradedoubler och från iZettle. Johan var en del av teamet när iZettle grundades 2011 och axlade rollen som Chief Marketing officer, sedan som Chief Strategy Officer för bolaget fram till 2020. Idag är Johan aktiv som oberoende investerare och är styrelseordförande för fintech bolaget Juni. Johan Bendz har en civilekonomexamen från Stockholms universitet.