25 July 2017

Unga prioriterar klimatsmarta försäkringsbolag mer än äldre

Ungdomar anser i högre grad än äldre att ett försäkringsbolag med samhällsengagemang inom klimat- och hållbarhetsarbete är viktigt i valet av försäkringsbolag. Det visar en undersökning från GFK NORM som gjorts på uppdrag av Greater Than.

Undersökningen visar på en stark skillnad bland åldrar när det kommer till hur mycket försäkringsbolagens samhällsengagemang betyder vid val av bilförsäkring. Ju yngre mål-gruppen är desto mer betyder försäkringsbolagens samhällsengagemang i klimatfrågor.

– Siffrorna gläder mig då det visar på en grön och ljusare framtid. Vi ser att unga bryr sig mer om miljön och om samhället. De vill göra gott för sig, Liselott Johansson, vd Greater Than.

Greater Than fick Världsnaturfonden WWF:s globala hållbarhetsutmärkelse tidigare i år för sin egenutvecklade teknikplattform Enerfy. Tekniken utgör grunden för bilförsäkringen Enerfy – Försäkring med Moderna som lanserades i mars 2017 tillsammans med Moderna Försäkringar.

– Vi lever i ett hållbart samhälle där kunderna visar ett allt större intresse för miljön och ställer högre krav på branscherna. Vi efterlever kundernas önskan och gör dessutom skillnad via vår försäkringslösning som uppmuntrar förare att köra mindre och bättre, säger Liselott Johansson.

Resultatet

”Ett försäkringsbolag med ett starkt samhällsengagemang inom klimat- och hållbarhetsfrågor är viktigt för mig.”

18 – 25 år  26 – 35 år  36 – 45 år  46 – 55 år  56 – 65 år  66 – 75 år
21 %  18 %  7 %  8 %  5 %  6 %

Källa: GFK NORM

Om undersökningen

Undersökningen gjordes online med ett representativt urval av män och kvinnor i åldrarna 18 – 75 år i storstadsområdena Stockholm, Göteborg och Malmö̈. De 1506 intervjuerna genomfördes under mars 2017 av marknadsundersökningsbolaget GFK NORM.

För mer information, vänligen kontakta:
Liselott Johansson, VD Greater Than AB
+46 70 – 654 20 58
liselott.johansson@greaterthan.eu
www.greaterthan.euwww.enerfy.se

Om Greater Than

Greater Than har, med över 12 års erfarenhet av uppkopplade bilar, utvecklat tjänster för bilister som bidrar till billigare, miljövänligare och enklare bilkörning. Greater Thans teknologi har öppnat upp för en ny affärsmodell gällande bilförsäkringar som baseras på hur bilen körs – en ”Pay as you drive”-försäkring. Med den nya bilförsäkringslösningen kommer alltfler användare dessutom att ställa bilen hemma till förmån för andra transportalternativ då försäkringskostnaden blir mer transparent.