27 August 2018

Tryg Norge storsatsar på digital bilförsäkring – med Greater Thans teknik

Baserat på en period av testlanseringar har Tryg Norge beslutat sig för att satsa stort på den digitala bilförsäkringen Sidekick. Nu sjösätter bolaget en av sina största marknadsföringskampanjer någonsin, där man bland annat tar hjälp av Norges största influencers för att lyfta fram fördelarna med en användarbaserad bilförsäkring.

Sidekick riktar sig primärt till unga bilförare upp till 30 år, där den användarbaserade försäkringen är byggt på ett innovativt system som ger föraren möjlighet att påverka sin premie med ett säkert körbeteende. För att lyfta fördelarna med produkten lanserar nu Tryg en av sina största marknadsföringsinsatser någonsin och gör under hösten en omfattande kampanj där man bland annat involverat några av landets största influencers.

Försäkringen är baserad på Greater Thans prisbelönade teknik Enerfy, som sedan lanseringen av Enerfy – Försäkring med Moderna i början av 2017 legat till grund för flertalet olika privat- och företagsförsäkringar på den nordiska marknaden.

– Trygs betydande position i Norge och den enorma satsning de lägger bakom lanseringen gör oss starkare än någonsin på den nordiska marknaden. Att vi på mindre än 1,5 år etablerat försäkringslösningar i Sverige, Norge och Danmark är en expansion vi är oerhört stolta över, säger Liselott Johansson, VD för Greater Than.

Norska Tryg ser satsningen som ett naturligt steg för att möta marknadens behov och en stor efterfrågan på UBI (usage-based insurance) och digitala lösningar. Genom att skapa en länk mellan förarnas beteende och premienivån är målet på sikt att kunna öka säkerheten på vägarna.

– Vår vision är att ligga i framkant och att skapa produkter med användaren i fokus, därför är denna satsning ett steg som ligger oss väldigt nära hjärtat. Med innova-tioner som Sidekick kan vi inte bara kan ge norska bilägare ett större inflytande över sina kostnader, utan också att kan bidra till att minska antalet trafikolyckor på våra vägar, säger Jannicke Schumann-Olsen, Innovationsdirektör för Tryg i Norge och Danmark.

Greater Thans kunskap att prissätta risk i realtid med hjälp av artificiell intelligens (AI) har fått stor internationell uppmärksamhet. Globalt spås AI bli en av försäkringsmarknadens största föremål för ökade investeringar under 2019. Men den stora drivkraften bakom försäljningsframgångarna är konsumentens efterfrågan på individuellt prissatta och transparenta försäkringar.

– Försäkringsbolagens ökade intresse för våra digitala lösningar bygger både på behovet av förbättrad lönsamhet samt konsumentens krav på transparens – två starka och viktiga drivkrafter för att ta utvecklingen åt rätt håll, säger Liselott Johansson.

Så fungerar Sidekick

Försäkringen har sin grund i en plattform baserad på en Plug-In i bilen, en app i förarens smartphone och Greater Thans molnbaserade AI-lösning, som mäter och kalkylerar risk i realtid. Föraren har bilförsäkringen digitalt i en app och får varje enskild körning profilerad med en egen riskkurva och bonussparande. Genom att köra mindre och säkrare kan förarna spara ihop till bonusar och få pengar tillbaka som belöning vid ett bra körbeteende.

Om Tryg Forsikring A/S

Tryg är ett av Norges största försäkringsbolag och nordens näst största försäkringskoncern. Tryg-koncernen har i dagsläget nära 3 300 anställda i Sverige, Norge och Danmark, där de totalt har cirka 3 miljoner kunder.

För mer information, vänligen kontakta:
Johanna Lindberg, PR project manager Greater Than
+46-70 322 51 69
johanna.lindberg@greaterthan.eu
www.greaterthan.eu
www.enerfy.se

Viktig information
Denna information är sådan information som Greater Than är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 27 augusti 2018 kl. 08:30 CET.

Om Greater Than

Greater Than är ett IT-bolag som har utvecklat en bilförsäkring, baserad på AI som möjliggör individuell prissättning framför traditionellt genomsnittliga priser. Teknikplattformen Enerfy är en nyckelfärdig lösning som erbjuds till försäkringsbolag som vill digitalisera för att minska skadekostnader. Greater Than har huvudkontor i Stockholm och är noterat på Nasdaq First North. Mangold Fondkommission är Greater Thans Certified Adviser. För mer information, besök: www.greaterthan.eu