9 August 2017

Storstadsbor anser att de betalar för dyra bilförsäkringar

ONS, AUG 09, 2017 09:21 CET

En undersökning från GFK NORM visar att svenskar som bor i storstäder är missnöjda med vad de betalar för sin bilförsäkring. Över hälften av de tillfrågade anser att de betalar för mycket.

Undersökningen gjordes på uppdrag av Greater Than, som tillsammans med Moderna Försäkringar har lanserat bilförsäkringen Enerfy – Försäkring med Moderna. Bilförsäkringen är Sveriges första som helt utgår från förarens sätt att köra och körsträcka, och ger även föraren en 100 % rabatt på körpremien om bilen inte används.

Över hälften av de tillfrågade i undersökningen anser att de betalar för mycket i försäkrings-premie gällande deras nuvarande bilförsäkring.

– De som bor i storstäder kör oftast inte lika mycket som andra. Det betyder att de fortfarande betalar dyra premier för bilar de knappt använder. Det förvånar oss inte att det här missnöjet kommer fram i undersökningen, säger Liselott Johansson, vd Greater Than.

Undersökningen riktade sig till svenskar boende i Stockholm, Göteborg och Malmö. Undersökningen visade att 62 % av både stockholmarna och göteborgarna var missnöjda med vad de betalade och 54 % av malmöborna.

Resultatet

”Jag tycker att jag betalar för mycket i bilförsäkringspremie”

Stockholm  Göteborg  Malmö
Ja 62 % 62 % 54 %
Varken
eller
32 % 31 % 34 %
Nej 7 % 7 % 12 %

Om undersökningen

Undersökningen gjordes online med ett representativt urval av män och kvinnor i åldrarna 18 – 75 år i storstadsområdena Stockholm, Göteborg och Malmö̈. De 1506 intervjuerna genomfördes under mars 2017 av marknadsundersökningsbolaget GFK NORM.

För mer information, vänligen kontakta:
Emma Tranevik, PR-ansvarig Greater Than
076 – 77 00 561
emma.tranevik@greaterthan.eu
www.greaterthan.eu
www.enerfy.se

Om Greater Than

Greater Than har, med över 12 års erfarenhet av uppkopplade bilar, utvecklat tjänster för bilister som bidrar till billigare, miljövänligare och enklare bilkörning. Greater Thans teknologi har öppnat upp för en ny affärsmodell gällande bilförsäkringar som baseras på hur bilen körs – en ”Pay as you drive”-försäkring. Med den nya bilförsäkringslösningen kommer alltfler användare kunna ställa bilen hemma till förmån för andra transportalternativ då försäkringskostnaden blir mer transparent.