11 January 2018

Jämförelsesajten Insplanet blir ny distributionskanal för Greater Than

Hands typing on a laptop

TOR, JAN 11, 2018 11:01 CET

Greater Than inleder ett samarbete med Insplanet.se som nu blir ytterligare en distributionskanal för bilförsäkringarna Enerfy  Försäkring med Moderna och Moderna Smart Flex, som båda grundas på teknik från Greater Than.

För att ytterligare öka försäljningen av bilförsäkringarna som bygger på Greater Thans egenutvecklade teknikplattform, Enerfy, tar man nu steget och erbjuder försäkringarna på jämförelsesajten Insplanet.se. Där kommer kunderna kunna söka efter en bilförsäkring, få prisförslag och teckna försäkringen direkt.

– Genom att vi nu kan erbjuda våra individuella, digitala och användarbaserade bilförsäkringar på Insplanet kommer vi att nå en stor omfattning människor som är i behov av en bilförsäkring. Jag är övertygad om att det här samarbetet kommer att stärka vår position på den svenska marknaden och att det kommer öka vår försäljning ytterligare i Sverige, säger Jimmy Palmqvist, Försäljnings- & Marknadschef på Greater Than.

Insplanet är en av Sveriges ledande jämförelsesajter och förmedlare av försäkringar. Bolaget grundades 1999 och har sedan starten hjälpt över 2,5 miljoner svenskar att se över sina försäkringar. Insplanets kunder gör ungefär 2000 prisjämförelser dagligen.

– Vi har redan i dag ett bra samarbete med Insplanet. Vi ser nu ytterligare goda möjligheter när vi kan erbjuda våra smarta, digitala och användarbaserade bilförsäkringar hos en så pass stor distributionskanal som Insplanet, säger Leif Eliasson, vd Moderna Försäkringar.

Enerfy – Försäkring med Moderna och Moderna Smart Flex är individuella bilförsäkringar, baserade på teknik från AI som Greater Than har utvecklat i över 13 år. Försäkringarna utgår från mätningar och analyser om hur långt bilen körs varje månad och på vilket sätt föraren kör. Ju mindre och bättre bilen körs varje månad, desto billigare blir det. Båda försäkringarna lanserades under 2017.

För mer information, vänligen kontakta:
Emma Tranevik, PR-ansvarig Greater Than
076 – 77 00 561
emma.tranevik@greaterthan.eu
www.greaterthan.eu
www.enerfy.se

Viktig information
Denna information är sådan information som Greater Than är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbrukförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 11 januari 2018 kl. 11:00 CET.

Om Greater Than

Greater Than är ett IT-bolag som har utvecklat en bilförsäkring, baserad på AI som möjliggör individuell prissättning framför traditionellt genomsnittliga priser. Teknikplattformen Enerfy är en nyckelfärdig lösning som erbjuds till försäkringsbolag som vill digitalisera för att minska skadekostnader. Greater Than har huvudkontor i Stockholm och är noterat på Nasdaq First North. Mangold Fondkommission är Greater Thans Certified Adviser. För mer information, besök: www.greaterthan.eu