15 September 2017

Greater Thans teknik kan prisas som Årets Hållbara projekt 2017

Woman is driving and looking at an app on her phone

FRE, SEP 15, 2017 12:21 CET

Greater Than och Moderna Försäkringar kan prisas för bilförsäkringen Moderna Smart Flex. Försäkringen har tagit sig till final på IDGs CIO Awards 2017 inom kategorin Årets Hållbara Projekt. 

Det är 14e året i rad som IDG uppmärksammar banbrytande IT-projekt på CIO Awards. Det är fem projekt som går till final i kategorin hållbarhet, och har valts utifrån kriterierna omfattning, komplexitet, innovationshöjd, värdeskapande och hållbarhetsnytta.

– Tekniken som Greater Than har utvecklat, och som Moderna Smart Flex är byggt på, har blivit prisad förut av bland annat Världsnaturfonden och Veckans Affärer. Vi kan bidra till ett bättre klimat och ett mer hållbart samhälle via en bilförsäkring som belönar och uppmärksammar bra beteende bakom ratten. Vi är jätteglada för den här nomineringen. Det visar på vår styrka inom Insurtech, säger Liselott Johansson, vd Greater Than.

Moderna Smart Flex är byggd på den banbrytande teknikplattformen Enerfy, som är framtagen av Greater Than. Enerfy möjliggör en riskbedömning av förarens körsätt i realtid. Med hjälp av Artificiell Intelligens och Machine Learning översätts kördatan till en unik försäkringskostnad som visas i realtid i en app.

– Vi är väldigt glada att vår senaste digitala försäkring uppmärksammas som en av fem finalister för detta prestigefyllda pris. Förhoppningsvis banar vi vägen fler hållbara försäkringsprodukter på den svenska marknaden, säger Patrik Lundholm, ansvarig för webb och digital transformation på Moderna Försäkringar.

Finalisterna kommer att utvärderas av en oberoende jury och vinnarna kommer att presenteras under CIO Awards-galan den 18 december på Berns i Stockholm

För mer information, vänligen kontakta:
Emma Tranevik, PR-ansvarig Greater Than
076 – 77 00 561
emma.tranevik@greaterthan.eu
www.greaterthan.eu
www.enerfy.se

Om Greater Than

Greater Than är ett teknikföretag som, med över 12 års erfarenhet, har utvecklat en teknik som kopplar upp bilen och bidrar till miljövänligare, säkrare och billigare bilkörning. Greater Thans teknologiplattform ”Enerfy” har öppnat upp för en ny affärsmodell gällande bilförsäkringar som baseras på hur långt bilen körs och på vilket sätt föraren kör. Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB som nås på telefonnummer 08-503 015 50. Greater Than noterades på Nasdaq First North den 17 mars 2017. www.greaterthan.eu