29 August 2018

Greater Thans digitala försäkringslösning går starkt i Norden – kraftig utökning i Danmark

Digital insurance app

ONS, AUG 29, 2018 13:10 CET

Greater Than stärker nu sin position på den danska marknaden. Ett år efter den framgångsrika lanseringen av Tryg Drive, en användarbaserad försäkring för unga under 30 år, väljer nu Tryg att bredda försäkringen till hela den danska marknaden. Detta innebär att alla bilister i Danmark, oavsett ålder, kan teckna en försäkring med Greater Thans teknik.   

Den danska försäkringskoncernen Tryg Forsikring A/S var den första internationella aktören att lansera en försäkring med Greater Thans AI-baserade teknik. Från att ha vänt sig till unga bilister breddar nu Tryg den användarbaserade försäkringen till att rikta sig till alla bilförsäkringskunder, oavsett ålder.

– Under det senaste året har vi erbjudit Tryg Drive till bilister mellan 18 och 30 år, där vi sett en mycket positiv respons. Sedan lanseringen av Tryg Drive förra sommaren har vi ökat försäljningen av bilförsäkringar till den här målgruppen med 70 procent, och nästan hälften av våra nya bilförsäkringskunder i åldersgruppen 18-30 år väljer att teckna just Tryg Drive. Samtidigt har vi upplevt ett stort intresse även från bilister över 30 år, säger Frederik Sjørslev Søgaard, direktør for pris- och produktutveckling hos Tryg.

Greater Than har nu lanserat flera fullskaliga försäkringskoncept i Norden tillsammans med försäkringskoncernen Tryg Forsikring A/S, bland annat Enerfy – Försäkring med Moderna och Moderna Smart Flex med Moderna Försäkringar i Sverige, Tryg Drive i Danmark och senast Sidekick i Norge.

– Vi är mycket glada över samarbetet med Tryg. Deras starka position i norden gör att vi kan skala upp vår distribution och tillsammans erbjuda digitala lösningar till ännu fler kundgrupper, säger Liselott Johansson, VD för Greater Than.

Växande intresse

Intresset speglas även av försäkringsmarknaden i stort, där efterfrågan på användarbaserade försäkringar – så kallade usage-based insurance policies – ökar. Utöver möjligheten för enskilda förare att påverka sina kostnader är även trafiksäkerhet en av de stora drivkrafterna bakom intresset.

– Ambitionen med Tryg Drive är inte bara att nya kunder ska hitta till oss. Vi hoppas också att kunderna genom appen kan bli mer medvetna om sitt körbeteende och på sikt bli bättre bilister, säger Frederik Sjørslev Søgaard.

Så fungerar Tryg Drive

Försäkringen är byggd på ett system där kunden får en Plug-In som används i bilens och är kopplad till en app via en molnlösning. Systemet analyserar försäkringstagarens körbeteende med hjälp av artificiell intelligens och belönar föraren med upp till 30 procent rabatt på försäkringen om hen kör bra. Försäkringen kan aldrig bli dyrare än grundsumman, utan endast bli billigare för de som kör bra.

För mer information, vänligen kontakta:
Johanna Lindberg, PR project manager Greater Than
+46-70 322 51 69
johanna.lindberg@greaterthan.eu

För frågor om Tryg Forsikring och Tryg Drive, vänligen kontakta:
Susanne Lindhage, Senior Public Relations Specialist på Tryg
+45 41 86 28 80
susanne.lindhage@tryg.dk

Viktig information
Denna information är sådan information som Greater Than är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 29 augusti 2018 kl. 13:10 CET.

Om Greater Than

Greater Than är ett IT-bolag som har utvecklat en bilförsäkring, baserad på AI som möjliggör individuell prissättning framför traditionellt genomsnittliga priser. Teknikplattformen Enerfy är en nyckelfärdig lösning som erbjuds till försäkringsbolag som vill digitalisera för att minska skadekostnader. Greater Than har huvudkontor i Stockholm och är noterat på Nasdaq First North. Mangold Fondkommission är Greater Thans Certified Adviser. För mer information, besök: www.greaterthan.eu