22 April 2021

Greater Than välkomnar Markus Waldenström som bolagets nya CFO

Markus Waldenström profile picture

Greater Than, den ledande leverantören av AI-baserad riskinsikt och Insurtech-lösningar har rekryterat Markus Waldenström som ny CFO. Markus Waldenström kommer närmast från Telia Ventures i rollen som Investment Manager. På Greater Than kommer Markus att driva bolagets finansiella verksamhet globalt.

“Jag är väldigt glad över att få välkomna Markus Waldenström i rollen som CFO på Greater Than. Markus kommer att vara en stor tillgång för vår verksamhet och under vår spännande expansions-fas”, säger Liselott Johansson, VD på Greater Than. “Markus kommer med den erfarenhet och entusiasm vi letat efter. Markus har en väldokumenterad erfarenhet som strategisk rådgivare med avancerad affärskunskap kring tillväxtföretag internationellt och är ett starkt tillskott till vår ledningsgrupp.”

Innan tjänsten på Telia Ventures var Markus anställd i en ekonomiroll på CFO Office på Telia Company. Markus har dessförinnan en bakgrund från PwC, M&A Transaction Services-avdelning. Markus har en magisterexamen i företagsekonomi från Lunds universitet, School of Economics and Management, Sverige.

“Jag ser mycket fram emot att komma igång i min nya roll på Greater Than”, säger Markus Waldenström. “Greater Than har en väldigt spännande position inom affärssegment där det händer extremt mycket just nu. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med teamet för att leverera bolagets strategiska prioriteringar, driva engagemang och skapa aktieägarvärde.”

För mer information, kontakta:
Eva Voors, Kommunikationsansvarig, Greater Than 
+46-708 884 880
eva.voors@greaterthan.eu
www.greaterthan.eu

Om Greater Than AB

Greater Than är ett Insurtech bolag som säljer en modell som med AI prissätter bilförsäkringar baserat på framtida skadekostnad per bil, som ersätter dagens premiemetod som bygger på en grupp försäkringstagares historiska skadestatistik. Baserat på Bolagets unika riskinsikter säljer företaget även digitala försäkringslösningar, lojalitetsprogram och andra produkter för ny mobilitet, som hjälper försäkringsbolag att öka lönsamheten, skapa nya affärer och kundlojalitet. I Greater Thans produktportfölj finns Enerfy Risk Portfolio Tracker, Enerfy Loyalty och Enerfy Insurance Products samt tjänster och appar för dynamisk prissättning för bildelning, bilflottor, uthyrning och gamifiering för förare. Greater Than samarbetar med globala försäkringsföretag som Zürich, MSIG, MS First Capital och TRYG. Greater Than är noterat på Nasdaq First North Growth Market. FNCA Sweden AB är Bolagets Certified Adviser, +46(0)8-528 00 399, info@fnca.se. För mer info www.greaterthan.eu.