14 June 2017

GREATER THAN UTÖKAR SAMARBETE MED NYTT TJÄNSTEUTBUD

Woman is holding a phone showing an app

Via ett enkelt knapptryck i Enerfyappen kan kunder beställa tvätt, service, däckbyte eller andra tjänster. Tillsammans med företaget Tidler kan Greater Than nu erbjuda en mycket efterfrågad och het tjänst; en hämta-lämna-service av bilen.

Samarbetet med Tidler gör att Greater Than nu kan erbjuda två nya smarta tjänster i Enerfyappen. Dels Sveriges smartaste tjänst för att söka besiktningstid efter tillgänglighet, pris och bokning hos nästan alla besiktningsföretag. Dels en bekväm hämta-lämna-service av bilen för praktiskt taget alla typer av tjänster som service, byta däck eller enkelt få bilen tvättad.

– Det här stärker vår position på marknaden som en öppen plattform med tjänster som inte styr till vissa leverantörer eller låser in kunden i långa avtal, säger Liselott Johansson, vd Greater Than.

Samtidigt som andra plattformar vill låsa in kunden i långa avtal erbjuder Greater Than i dagsläget många olika tjänster utan bindningstider eller inlåsning till specifika leverantörer, däribland: bilförsäkring, körjournal, körcoach, felkodsläsare, hitta-bilen, EcoDriving, tävlingar, utmaningar, med mera.

– Enerfy är en öppen plattform för tjänster till bilister, inte en säljkanal för företag. Via Tidler kan vi nu erbjuda kunderna en möjlighet att välja vilken besiktningsstation och tid som passar dem bäst. Vi vill erbjuda våra kunder valfrihet och flexibilitet som passar in i deras vardagliga liv, säger Liselott Johansson.

Tidler är ett svenskt företag som tar fram tjänster för att lösa hinder och svårigheter inom bilägandet. Som ett första steg har de samlat Sveriges besiktningsföretag på samma plats för att hjälpa kunder att hitta tid och en station som passar deras schema. Kunder med ont om tid kan dessutom att få bilen hämtad och lämnad för olika typer av tjänster som verkstadsbesök, besiktning, däckbyte och tvätt där Tidler tar hand om hela ärendet.

– Att hitta en besiktningstid ska gå snabbt och enkelt. De flesta bilägare söker en tid som passar dem, på en station i sitt närområde. Via Tidler anger kunden önskad plats och tid så tar vi fram de stationer som ligger närmast och som har lediga tider. Enklare än så kan det inte bli, säger Isac Odqvist vd på Tidler.

Alltfler svenskar har svårt att hitta tid i sin vardag för att besikta sin bil, byta till sommardäck eller lämna in bilen hos en verkstad eller på tvätt. Därför har Tidler tagit fram en enkel, säker och kostnadseffektiv lösning där de kommer hem till kunden, hämtar upp bilen, tar den till de beställda verkstadstjänsterna och återlämnar den när allt är klart. För att skapa trygghet för kunden har Tidler ett samarbete med IF som försäkrar kundens bil under körningen. Tidlers förare fotograferar även bilen innan och efter varje körning för att säkerställa att den kommer tillbaka i samma skick.

– Att samarbeta med Greater Than känns rätt och går helt i linje med vad vi vill göra. Att erbjuda våra tjänster för Greater Thans målmarknad och deras kunder gör att vi kan nå ut med vår smarta lösning till bilister i hela Sverige, säger Isac Odqvist.

Likt många andra konsumentbranscher ställer den moderna bilägaren höga krav på transparens och bekvämlighet. Något som i dag inte möts av bilbranschen som helhet. Framtiden ligger därför i att skapa konsumentanpassade lösningar där man löser verkliga problem på ett sätt som passar kunden.

– Vi kommer att ta in Tidlers tjänster i vår produktplattform Enerfy och även i vår app där våra kunder hanterar sin bilförsäkring, Enerfy – Försäkring med Moderna, säger Liselott Johansson.

Viktig information:
Denna information är sådan information som Greater Than AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande den 14 juni 2017 kl. 08:20 CET.

För mer information, vänligen kontakta:
Emma Tranevik, PR-ansvarig Greater Than AB
076 – 77 00 561
emma.tranevik@greaterthan.eu

Isac Odqvist, VD Tidler AB
070 – 456 60 65
isac.odqvist@tidler.se

Om Greater Than

Greater Than har, med över 12 års erfarenhet av uppkopplade bilar, utvecklat tjänster för bilister som bidrar till billigare, miljövänligare och enklare bilkörning. Greater Thans teknologi har öppnat upp för en ny affärsmodell gällande bilförsäkringar som baseras på hur bilen körs – en ”Pay as you drive”-försäkring. Med den nya bilförsäkringen kommer alltfler användare dessutom att ställa bilen hemma till förmån för andra transportalternativ då försäkringskostnaden blir mer transparent.

Om Tidler

Tidler bygger ett hem för alla tjänster du kan tänkas behöva för din bil. För att göra det extra bekvämt för bilister att ha bil erbjuder vi hämta-lämna-service för alla våra tjänster. Genom våra duktiga samarbetspartners kan vi lösa praktiskt taget vilket bilproblem som helst. Vi hittar lösningen, vi hämtar och lämnar bilen på en dag som passar kunden och ser till att jobbet blir gjort på rätt sätt och till rätt pris.