20 September 2018

Greater Than tar sig till Asien – ingår samarbete med ComfortDelGro Group

ComfortDelGro Group and Greater Than logos

TOR, SEP 20, 2018 08:30 CET

Med siktet inställt på digitalisering ingår nu transportkoncernen ComfortDelGro ett samarbete med Greater Than. Det innebär ett stort internationellt kliv för det svenska teknikbolaget, som genom samarbetet tar sig in på den asiatiska marknaden och ökar distributionen av sin försäkringsteknik.  

ComfortDelgro Corporation Limited är en av världens största bolagskoncerner inom transport-infrastruktur med Singapore, Kina och Storbritannien som sina huvudmarknader. Parterna inleder nu samarbetet i Singapore, där målet är att ComfortDelGros försäkringsförmedlingsverksamhet ska kunna erbjuda sina kunder digitala bilförsäkringar baserade på Greater Thans teknik.

– När vi blev introducerade för varandra kände båda direkt att det var en perfekt match. ComfortDelGros höga ambitioner kan ihop med vår teknik skapa en digital hävstång för försäkringsmarknaden i Singapore. Det är en unik chans för oss att tillsammans kunna bygga någonting riktigt stort, säger Sten Forseke, grundare av Greater Than.

ComfortDelGro, som totalt är verksamma i sju länder runtom i världen, innehar en total flotta på över 42 000 fordon. I Singapore har koncernen en marknadsledande taxiverksamhet och äger en stor del av tåg- och busstrafiken, landets största trafikskola samt verksamheter inom bland annat billeasing och försäkringsförmedling.

För att snabbt kunna bygga referenscase kommer Greater Thans teknik att implementeras i utvalda delar av koncernens taxi- och körskoleverksamhet, med start redan i november.

Klivet in på den asiatiska marknaden, där digitala försäkringslösningar beräknas växa med fortsatt styrka de kommande åren, innebär en ökad distribution för Greater Than, som genom samarbetet blir ett led av ComfortDelGros arbete med att bygga en mer digital transportsektor.

– Vi ser med glädje fram emot att uppleva vad Enerfy-plattformen kan göra för vår verksamhet och affär, säger Michael Huang, Vice President för ComfortDelGro.

För mer information, vänligen kontakta:
Johanna Lindberg, PR project manager Greater Than
+46-70 322 51 69
johanna.lindberg@greaterthan.eu
www.greaterthan.eu
www.enerfy.se

Viktig information
Denna information är sådan information som Greater Than är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 20 september 2018 kl. 08:30 CET.

Om Greater Than

Greater Than är ett IT-bolag som har utvecklat en bilförsäkring baserad på AI som möjliggör individuell prissättning framför traditionellt genomsnittliga priser. Teknikplattformen Enerfy är en nyckelfärdig lösning som erbjuds till försäkringsbolag som vill digitalisera för att minska skadekostnader. Greater Than har huvudkontor i Stockholm och är noterat på Nasdaq First North. Mangold Fondkommission är Greater Thans Certified Adviser.
För mer information, besök: www.greaterthan.eu

Om ComfortDelGro

ComfortDelGro Corporation Limited är en av världens största koncerner inom landburen transport och infrastruktur med en total flotta på över 42 700 fordon, bland annat bussar, taxibilar och hyrfordon. Koncernen har sitt huvudkontor och sin största marknad i Singapore, där man också driver landets största bilskola, men är även verksamma i Storbritannien, Kina, Irland, Australien, Vietnam och Malaysia. För mer information, besök: www.comfortdelgro.com