19 July 2017

Greater Than skriver avtal med norsk aktör

Greater Than utvidgar sina utländska samarbeten och skriver avtal med försäkringsbolaget Tryg Norge som är dotterbolag till försäkringskoncernen Tryg Forsikring A/S, en av nordens största försäkringsbolag. 

Samarbetsavtalet avser bland annat Enerfys AI-baserade försäkringstjänst som Greater Than kommer att tillhandahålla Tryg Norge. Artificiell intelligens växer snabbt över hela världen och förväntas förbättra många processer inom både industri- och tjänstesektorn. Greater Than baserar sin egenutvecklade teknikplattform Enerfy på AI och känner av intresset från bolag över hela världen.

– Vi tror starkt på att Artificiell Intelligens kommer att förändra hur vi ser på försäkringar i framtiden. Smart teknik kan revolutionera en hel bransch, det har vi sett i Sverige med bland annat Spotify och Skype som sedan spridits ut i världen. Med AI kan både individuella och mer kundanpassade lösningar bli möjliga, det är dit vi är på väg, säger Liselott Johansson, vd Greater Than.

Tryg Norge ingår i den nordiska försäkringskoncernen Tryg Forsikring A/S, vars huvudkontor ligger i Danmark. Tryg Forsikring är en av de största aktörerna i Norge, den största aktören i Danmark och i Sverige heter koncernens dotterbolag Moderna Försäkringar.

Viktig information
Denna information är sådan information som Greater Than är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande den 19 juli 2017 kl. 09:35 CET. 

För mer information, vänligen kontakta:
Emma Tranevik, PR-ansvarig Greater Than
076 – 77 00 561
emma.tranevik@greaterthan.eu

www.greaterthan.eu
www.enerfy.se

Om Greater Than

Greater Than har, med över 12 års erfarenhet av uppkopplade bilar, utvecklat tjänster för bilister som bidrar till billigare, miljövänligare och enklare bilkörning. Greater Thans teknologi har öppnat upp för en ny affärsmodell gällande bilförsäkringar som baseras på hur bilen körs – en ”Pay as you drive”-försäkring. Med den nya bilförsäkringslösningen kommer alltfler användare dessutom att ställa bilen hemma till förmån för andra transportalternativ då försäkringskostnaden blir mer transparent.