26 June 2018

Greater Than inleder samarbete med STR – skapar ny distributionskanal

Red car is practicing driving on the streets

Med fokus på trafiksäkerhet och miljö inleder Greater Than och Sveriges Trafikutbildares Riksförbund (STR) ett samarbete för körkortstagare.

– Vi vill ta en position bland unga bilister i Sverige, i dag finns inget alternativ för dem på försäkringsmarknaden, säger Jimmy Palmqvist, Försäljning- och Marknadschef på Greater Than.

Inom STR:s organisation ingår cirka 600 trafikskoleföretag som tillsammans utgör 80 procent av Sveriges trafikskolor. De sysselsätter cirka 2 000 trafiklärare och utbildar cirka 100 000 körkortstagare varje år. Tillsammans med trafikskolorna kommer STR att erbjuda Enerfy – Försäkring med Moderna till körkortselever, och blir därmed ännu en distributionskanal för Greater Than.

– Vi kan hjälpa varandra att visa hur säkert eleverna faktiskt kör och visa på besparingen som de bidrar med. Vi kan dessutom erbjuda en bilförsäkring till en målgrupp som ofta får betala upp till sju gånger mer för sin försäkring än sina föräldrar. Det resulterar oftast i att föräldrarna står på bilen, även om det är barnen som kör den. Det här samarbetet kommer att ge rättvisa för unga bilister, säger Jimmy Palmqvist.

Greater Than vill, med sin teknikplattform Enerfy och sin försäkringslösning tillsammans med Moderna Försäkringar, ta en position bland unga bilister och öka medvetenheten hos körkortstagare om vikten i miljövänligare körning och samtidigt bidra till bättre trafiksäkerhet. Samarbetet med STR innebär att Greater Than kommer att erbjuda en digital och modern försäkringsprodukt för unga, som i dag har svårt att teckna en billig bilförsäkring hos traditionella försäkringsbolag.

– Våra körskolor utbildar och förbereder tusentals körkortstagare för ett säkert och hållbart liv med körkort varje år, och de gör ett underbart jobb. Om vi kan hjälpa dem ett steg på vägen så är det jättebra. Med Greater Thans teknik ser vi en möjlighet att inspirera våra elever till att tänka på hur de kör även efter sin utbildning, säger Håkan Björklund, vd på STR.

För mer information, vänligen kontakta:
Johanna Lindberg, PR project manager Greater Than
+46-73 367 97 84
johanna.lindberg@greaterthan.eu
www.greaterthan.eu
www.enerfy.se

Viktig information
Denna information är sådan information som Greater Than är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 26 juni 2018 kl. 09:35 CET.

Om Greater Than

Greater Than är ett IT-bolag som har utvecklat en bilförsäkring, baserad på AI som möjliggör individuell prissättning framför traditionellt genomsnittliga priser. Teknikplattformen Enerfy är en nyckelfärdig lösning som erbjuds till försäkringsbolag som vill digitalisera för att minska skadekostnader. Greater Than har huvudkontor i Stockholm och är noterat på Nasdaq First North. Mangold Fondkommission är Greater Thans Certified Adviser. För mer information, besök: www.greaterthan.eu