20 September 2016

Greater Than inleder exklusivt joint venture med Moderna Försäkringar

TIS, SEP 20, 2016 14:00 CET

Greater Than kan nu meddela om ett joint venture med Moderna Försäkringar. Bolagen ska tillsammans introducera en banbrytande bilförsäkring på Enerfys plattform. Med ett gemensamt fokus på digitalisering ska parterna utmana och driva försäkringsmarknaden framåt.

– Vi ser fram emot ett spännande samarbete med Moderna då de är ett innovativt försäkringsbolag som har gjort det möjligt för oss att tillsammans erbjuda en bilförsäkring där föraren bara betalar för hur mycket bilen används och hur de kör. Många har varit intresserade av att samarbeta med oss, men det är bara Moderna som har förstått och levt upp till kraven på en digitaliserad produkt, säger Liselott Johansson, vd på Greater Than.

Med Modernas expertis och kunskap inom försäkringar kombinerat med Greater Thans unika teknologi för att prissätta risk i realtid kommer bolagen tillsammans att bygga framtidens digitaliserade bilförsäkring och revolutionera marknaden. Moderna Försäkringar är i dag Sveriges femte största aktör på sakförsäkringsmarknaden och satsar stort på bilförsäkringar som står för en betydande del av bolagets portfölj. Moderna är en del av Nordens näst största försäkringskoncern, Tryg Forsikring A/S, med totalt 2,8 miljoner privatkunder och 3400 anställda.

– Vi har erbjudit våra kunder användarbaserade försäkringar sedan 2015 och vi fortsätter nu att driva utvecklingen i branschen. Tillsammans med Greater Than kommer vi att erbjuda våra kunder en helt individanpassad försäkring genom att kunden kopplar upp sig mot bilen, vilket kommer uppmuntra till ett säkert körande och samtidigt sänka kundernas bilförsäkringskostnader, säger Linnéa Ecorcheville, vd på Moderna Försäkringar.

Båda bolagen har stort fokus på det digitala: Moderna vill erbjuda sina kunder de bästa, nyaste och mest uppdaterade försäkringslösningarna. Greater Than ser sig som en utmanare på marknaden med sin produkt, Enerfy, som är en digitaliserad tjänst och kommer att föra framtidens försäkringar vidare till en ny nivå.

– Tillsammans kommer Moderna Försäkringar och Greater Than att förändra en föråldrad och kontroversiell bransch där kunderna längtar efter modernare kvalitet och service. Vi kommer att utmana marknaden och revolutionera branschen, säger Liselott Johansson.

Samarbetet består av att Moderna levererar försäkringstjänsten så som risk- och skadereglering samt att Greater Than tillhandahåller den tekniska plattformen som kan bedöma risk i realtid. Båda parterna kommer gemensamt driva marknadsföring och försäljning av bilförsäkringen.

För mer information, vänligen kontakta:

Liselott Johansson, vd Greater Than:

070-654 20 58

liselott.johansson@greaterthan.eu

Tove Stål, PR-ansvarig Moderna Försäkringar:

070-942 94 01

tove.stal@modernaforsakringar.se

Om Greater Than

Greater Than har, med över 12 års erfarenhet av uppkopplade bilar, utvecklat tjänster för bilister som bidrar till billigare, miljövänligare och enklare bilkörning. Greater Thans teknologi har öppnat upp för en ny affärsmodell gällande bilförsäkringar som baseras på hur bilen körs – en ”Pay as you drive”-försäkring: Enerfy. Med den kommer alltfler användare att kunna ställa bilen hemma till förmån för andra transportalternativ till en mer transparent försäkringskostnad.