16 May 2017

Greater Than får WWF:s utmärkelse Climate Solver 2017 för spjutspetsinnovation

Woman is holding a phone showing an app

Greater Than har fått den stora äran att ta emot ett av världens största priser inom klimatinnovationer: Climate Solver 2017. Greater Than prisas för sin teknik bakom världens första digitala bilförsäkring som belönar de som kör mindre, miljövänligare och säkrare. 

Climate Solver är en utvecklingsportal, utvecklad av Världsnaturfonden WWF, som lyfter internationella klimatinnovationer för att stärka utvecklingen av teknik som kan minska koldioxidutsläppen eller öka tillgången till energi runt om i världen. Nu har Greater Than fått den stora äran att prisas som ett Climate Solver-bolag 2017.

– Jag är extremt stolt och glad över att vi får den här utmärkelsen av Världsnaturfonden. Med hjälp av vår spjutspetsinnovation vill vi förändra försäkringssystemet till att bli rättvisare och miljövänligare, säger Liselott Johansson, vd Greater Than, och fortsätter:

– Planen är att vi ska expandera och få ut vår teknologi bakom innovationen på en global marknad. Vi lanserade tidigare i år världens första digitala bilförsäkring som belönar bilisten att köra mindre, miljövänligare och säkrare tillsammans med Moderna Försäkringar. Att vi nu får den här utmärkelsen ger oss ännu mer självförtroende och energi till att nå våra mål.

Bland de bolag som får utmärkelsen Climate Solver 2017 visar Greater Than på störst koldioxidbesparing. Potentialen som Greater Thans teknikplattform, Enerfy, besitter har lyfts fram förut och visat imponerande resultat. Världsnaturfonden har, på uppdrag av Energimyndigheten, räknat ut att den här typen av teknologi, som Enerfy – Försäkring med Moderna bygger på, skulle kunna minska globala koldioxidutsläpp med över 100 miljoner ton per år, vilket är siffror som motsvarar vad svenskarna totalt släpper ut årligen i och utanför Sverige.

Norden har tidigare påståtts ha samma potential att kunna bli ett Silicon Valley för cleantech-företag med innovationsfokus på hållbarhet. Tillsammans med de andra fem nordiska innovationerna från Finland, Norge och Sverige som också fått utmärkelsen kan Greater Than bidra till att minska världens koldioxidutsläpp med mer än 300 miljoner ton varje år, vilket är mer än Nordens alla länders samlade årliga koldioxidutsläpp.

– Med utmärkelsen vill vi lyfta innovationer som kan göra stor nytta för klimatet och uppmana företag, investerare och politiska beslutsfattare att stötta innovationer att nå ut så att miljönyttan kan levereras. Greater Than har en spännande lösning med stor potential att göra nytta för miljön, människors hälsa och säkerheten i trafiken, säger Stefan Henningsson, senior rådgivare klimat, energi & innovation och globalt ansvarig för Climate Solver på WWF.

För mer information, vänligen kontakta:
Emma Tranevik, PR-ansvarig Greater Than
076 – 77 00 561
emma.tranevik@greaterthan.eu

www.greaterthan.eu
www.enerfy.se

Om Greater Than

Greater Than har, med över 12 års erfarenhet av uppkopplade bilar, utvecklat tjänster för bilister som bidrar till billigare, miljövänligare och enklare bilkörning. Greater Thans teknologi har öppnat upp för en ny affärsmodell gällande bilförsäkringar som baseras på hur bilen körs – en ”Pay as you drive”-försäkring. Med den nya bilförsäkringen kommer alltfler användare dessutom att ställa bilen hemma till förmån för andra transportalternativ då försäkringskostnaden blir mer transparent.