4 September 2024

Greater Than utreder IP-överträdelser samt häver kundkontrakt och avser att inleda domstolsprocess mot ABAX för avtalsbrott

Greater Than logotype on background

Som omnämndes i Q2 rapporten har Bolaget varit inblandat i en komplex omförhandling av ett större kundkontrakt. Greater Than har med alla medel sökt en affärsmässig uppgörelse, tyvärr utan att hitta en lösning på villkor som skyddar Greater Than´s intressen. Därför har Bolaget hävt avtalet och avser att inom kort väcka talan för IP-överträdelser, avtalsbrott och oreglerade skulder. Beloppet för avtalsbrott är preliminärt beräknat att uppgå till ca. 170 miljoner kronor. Beloppet för IP är avsevärt större.

Den uppkomna situationen får negativa konsekvenser på kassaflödet och Bolagets styrelse är i process med att motverka dessa. Denna information är sådan som Greater Than är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2024-09-04 21:58 CET.

Presskontakt Greater Than
PR@greaterthan.eu
+46 855 593 200
www.greaterthan.eu

Greater Than är ett dataanalysföretag som genom artificiell intelligens (AI) omvandlar GPS-data till insikter som förutspår förarens sannolikhet att krocka och dess klimatpåverkan. Försäkringsbolag, bilflottor, transportföretag och andra ägare av GPS-data använder Greater Than:s dataanalys för att hantera riskhantering av förare, försäkringslönsamhet samt hantera hållbarhets- och ESG-rapportering. Greater Than har utsetts på de globala InsurTech100 och AIFinTech100. Greater Than (GREAT:SE) är noterat på Nasdaq First North Growth Market. FNCA Sweden AB är bolagets Certified Adviser. Läs mer på www.greaterthan.eu.