Bolagsjurist

Greater Than söker bolagsjurist

Brinner du för affärsjuridik och vill vara med på ett techbolags internationella expansion? Bli bolagsjurist hos oss!

Arbetsbeskrivning
I rollen som bolagsjurist på Greater Than kommer du att arbeta brett med din juridiska expertis och inneha en nyckelroll med stora kontaktytor. Din uppgift kommer att vara att självständigt bistå med juridisk rådgivning inom alla rättsområden som aktualiseras i samband med bolagets verksamhet, men tyngdpunkten kommer att ligga på bolagsrättsliga, avtalsrättsliga och IT relaterade frågor.

Du kommer att arbeta nära affären och huvudsakligen bistå IT- och affärsverksamheten med löpande rådgivning i samband med tolkning och tillämpning av lagregler och avtal. Arbetet kommer omfatta förhandling, granskning och upprättande av avtal samt andra affärs- och samarbetsavtal. I arbetet kan därutöver ingå bland annat ansvar för bolagsformalia för företaget.

Vem söker vi?
För att trivas i rollen tror vi att du är självgående, affärsinriktad och har ett starkt driv. Du är flexibel och lösningsorienterad och du trivs med att arbeta i en utvecklande tillväxtmiljö med högt tempo där snabba förändringar kan ske. Du kan hålla igång flera parallella projekt, är affärsmässig och serviceinriktad, samt kvalitetsmedveten och har en god analytisk förmåga. Du har förmågan att göra tydliga prioriteringar och du får saker genomförda.

Du har juristexamen och några års relevant arbetslivserfarenhet från bolag eller affärsjuridisk advokatbyrå med goda kunskaper inom bland annat kommersiell avtalsrätt och bolagsrätt.

Vi ser det som meriterande om du har:

  • Du är mycket van vid att formulera dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska
  • Erfarenhet av att förhandla och granska IT-avtal
  • Erfarenhet från arbete med frågor relaterade till IT-säkerhet
  • Goda kunskaper om GDPR
  • Erfarenhet av frågor beträffande data och sekretess
  • Goda kunskaper om aktiebolagsrätt
  • Erfarenhet från startup eller motsvarande

Teamet hos oss
Hos oss jobbar du med ett passionerat team på 25+ personer som sitter på Karlavägen i Stockholm. Vi är ett expansivt företag som brinner för att våra medarbetare ska växa och utvecklas. Organisationen har högt i tak, ett modernt ledaskap och en go-getter-mentalitet där vi hjälper varandra och hittar ytor för våra medarbetare att fördjupa sin kunskap och stärka sin karriär hos oss.

Övrig information:
Start: Omgående. Intervjuer sker löpande
Plats: Karlavägen 60, Stockholm
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid, 100 %
Lön: Enligt överenskommelse

Är du intresserad, skicka din ansökan till nyttjobb@greaterthan.eu. bifoga CV, personligt brev samt dina betyg från juristlinjen. Vi ser fram emot din ansökan!

Har du frågor gällande tjänsten, kontakta vår VD Liselott Johansson liselott.johansson@greaterthan.eu.